Dursun UÇAN - Müdür Yardımcısı
GÖREVLERİMİZ:
1.Kurumun sivil savunma ve sabotaj planlarını okul yöneticileriyle birlikte yapar. Bilgi ve belgelerini dosyalar. Yangın tüplerinin periyodik bakımlarını yaptırır.
2.Alımı yapılıp kendisine teslim edilen temizlik, kırtasiye, hırdavat ve el aletlerinin sorumluluğunda saklar. Tasarruflu şekilde kullanımını sağlar.
3.Sorumluluğunda açtığı “Özel eğitim, Okuma yazma ,KEÇMEK” kursları ile ilgili olarak;
a.Alan araştırma çalışmalarının yapılmasını, E-Yaygın sistemindeki kursların eğitim programlarının çevreye uygun olanlarını, etkin bir şekilde açıp, uygulanmasını sağlar.
b.Açılacak kurslarla ilgili yeter sayıda kursiyer kaydı yapıldığında, mevzuata uygun şekilde kurs öğretmenini, kurs başlama – bitiş tarihini, kurs günlerini ve ders saatlerini planlar. Yaptığı kurs programını, kurs öğretmenine tebliğ edip, kurs planının yapılmasını sağlar. Kurs programını kursiyerlere duyurur ve e-yaygın sistemine kursla ilgili veri girişlerini yapar. Kurs onayının alınmasını sağlar. Kursu gününde başlatır. Usta öğreticinin SGK giriş işlemleri yapılmadan ve kurs onayı alınmadan kursu başlatmaz.
c.Kurs programına göre derslerin yapılıp yapılmadığını, kurallara uyulup uyulmadığını, kursa devam eden kursiyer sayısını, devam takibi belli aralıklarla denetler. Denetim formunu doldurur. Kurs defterini imzalar. Denetim tespitlerine göre, ilgilileri göreve çağırır / rehberlik yapar / kursun devamı veya kapatma işlemlerini yapar.
d.Kurs bitiminde kurs evraklarını teslim alır. Devam devamsızlık ve not çizelgelerinin e-yaygın sistemine girilmesini sağlar. Kurs sonu evrakları ve belgeleri düzenler, onaya sunar. Onay sonrası kurs belgelerini kursiyerlere teslim eder. Kursla ilgili kurumda saklanacak defter, dosya, çizelge, kurs planı gibi tüm evrakları arşive kaldırır.
e.Kurs öğretmenine ve kursiyerlere kurs başı ve kurs sonu anket çalışmalarının yapılmasını sağlar. Kurslarla ilgili istatistikî bilgileri istenildiğinde ibraz etmek üzere tutar.
f.Kurslarda görevlendirdiği ücretli öğretmenlerin, usta öğreticilerin SGK giriş çıkış işlemlerinin zamanında yapılıp yapılmamasından sorumludur.
g.Kurslarda görevlendirdiği öğretmen ve usta öğreticilerin aylık puantajlarının doğru olarak hazırlanmasını sağlar.
h.Kurslarla ilgili duyuru ve etkinlikleri kurumun web sitesinde ve diğer sosyal medya hesaplarında yayınlanmasını sağlar.
3.Yıllık çalışma planını hazırlar. Rehberlik servisi ile ilgili iş ve işlemleri yapar. Zümre Toplantılarına başkanlık eder, Zümre Öğretmenler Kurulu Planlarını dosyalar. Yürüttüğü görevlere ait defter, dosya, belge ve çizelgelerin, arşivleme işlerini yapar.
11. Ulusal ve uluslararası projelerin iş ve işlemlerini yürütür.
5. Öğretmenlerle birlikte; kutlanması gereken gün ve haftaların organize edilmesini sağlar, kurulacak komisyon ve kurullara başkanlık eder.
2.6331 sayılı iş sağlığı güvenliği yasası gereği okulda yapılması gereken iş ve işlemler yapar.
4.OGYE, Stratejik plan, Okulum temiz, Sıfır Atık vb. projeleri ile ilgili iş ve işlemleri kurulacak kurullarla birlikte yürütür.
7. E-Yaygın sistemi iş ve işlemlerini, Usta öğreticilerin müracaatları ile ilgili kurumda yapılması gereken iş ve işlemleri ve DYS üzerinden kendisine gönderilen yazılarla ilgili yapılası gereken iş ve işlemleri yapar. Yürüttüğü görevlere ait defter, dosya, belge ve çizelgeleri düzenli olarak tutar ve arşive kaldırılmasını sağlar.
8. Kurumun tanıtımı ile ilgili iş ve işlemleri yürütür. Okulun yayın organı "https://etlikhem.meb.k12.tr" ve mail adresleri "766511@meb.k12.tr","etlikhem@gmail.com" yayın ve güncellemelerle ilgili iş ve işlemleri yürütür.
4.Kurumun alarm, kamera, seslendirme, telefon ve bilişim sistemlerinin çalışır halde bulundurulması ile ilgili iş ve işlemleri yürütür.
8.4. ve 5. katın tüm bölümlerinin temizlik ve düzenini, Araç - gerecinin bakım, korunma ve kullanıma hazır bulundurulmasını sağlar. İhtiyaç dışı açık olan pencere, musluk, ışık, bilgisayar, projeksiyon ve diğer elektrikli araç gereçlerin kapatılmasını sağlar. Mesai bitimi gerekli kontrolleri yapmadan kurumdan ayrılmaz.
9.Belirlenen sıraya göre nöbet tutar. Nöbet görevi süresince kurumun disiplin, güvenlik, temizlik, tertip ve düzeninden sorumludur. Olası olaylara müdahale eder. İhtiyaç olunan önlemlerin alınmasını, Önemli gördüğü olumlu veya olumsuz olayların nöbet defterine yazılmasını, Derslere giriş çıkışların zamanında ve düzenli olmasını sağlar.
10.İzin, rapor veya iş yoğunluğunda görev tamamlaması yapar. Kurum Müdürünün vereceği diğer görevleri yapar.
Yönetmelik gereği;
a) Çevrede yapılacak alan araştırmalarına dair planlamanın yapılmasını ve alan çalışmalarının bir plan çerçevesinde gerçekleştirilmesini sağlamak, bu çalışmada görev yapacak öğretmenlerin görevlendirme onaylarını müdüre sunmak.
b) Uygulanan programların verimliliğini ve çevrede bıraktığı sosyoekonomik etkiyi tespit etmek için araştırmalar yapılmasını sağlamak.
c) Kurumun yıllık çalışma planını hazırlayarak onaya sunmak.
ç) Etkinlikler için gerekli özendirme kampanyalarını planlayarak ve müdürün onayı ile uygulanmasını sağlamak.
e) Bakanlıkça hazırlanan programlardan çevrenin talep ve ihtiyacına uygun olanların etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak.
f) Yerel düzeyde hazırlanacak eğitim programları taslağı ile ilgili komisyona başkanlık etmek ve hazırlanan programların Genel Müdürlüğe sunulmasını sağlamak.
g) Çevredeki yükseköğretim kurumları ve diğer kurumlarla yapılacak program geliştirme çalışmalarını planlamak.
h) Kurumdaki araştırma, geliştirme, üretim, stratejik plan, iç ve dış kaynaklı proje ve benzeri çalışmaları yürütmek.
m) Bakanlıkça veya kurumca açılacak hizmet içi eğitim, kurs, seminer ve benzeri çalışmalar ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek.
z) 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 11 inci ve 12 nci maddeleri uyarınca acil durumlarla mücadele için gerekli tedbirleri almak.
k) Kurumun bina, tesis, araç gerecinin düzen, temizlik, bakım ve korunması ile bunların her an kullanıma hazır durumda bulundurulmasını sağlamak.
Kurum Müdürüyle birlikte
i) Bakanlık, il ve ilçe stratejik planlarını, kurumun mevcut durumunu, ihtiyaçlarını ve çevre imkânlarını dikkate alarak kurum stratejik planının hazırlanmasını, hazırlanan planın her dönem sonunda izlenmesini ve değerlendirilmesini sağlayarak bu doğrultuda planda belirlenen hedeflere ulaşmak için gerekli tedbirleri almak, kurumda stratejik yönetim kültürünün benimsenmesini sağlamak.
j) Eğitim öğretim ihtiyaçlarını belirleme çalışmalarının yanı sıra kurumun ihtiyacına göre program geliştirme, yönetim, bütçe ve benzeri konularda planlama ve düzenleme çalışmalarının yapılmasını sağlamak.
ş) Kurslara devam eden dezavantajlı veya özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin yetiştirilmesi ile ilgili gerekli tedbirleri almak.
k) Kurum binası ve eklentilerine yönelik güvenlik tedbirlerinin alınmasını sağlamak.
n) Kurumun çevrenin ihtiyaçlarına göre amaçlarına ulaşabilmesi için çevre ile etkili iletişim kurarak bu amaçla yöresel eğitim programlarının hazırlanması, uygulanması ve geliştirilmesinde çevredeki ilgililerin görüşlerini alıp program sınırları içinde bu görüşlerden yararlanarak gerekli durumlarda üst makamlara önerilerde bulunmak.
o) Millî kültür değerlerinin korunması ve yaşatılması ile Türk kültürü ve geleneksel sanatları alanında araştırma, geliştirme, değerlendirme, arşivleme, yaygınlaştırma ve tanıtma, tasarım ve üretim çalışmalarını özendirmek, yurt içi ve yurt dışında tanıtım-pazarlama faaliyetlerini planlamak.